Den rykende ferske sivilingeniøren Benjamin Røen (25) er klar for både fjellturer, Romsdalseggen, kor og musikk - og sin nye jobb i NVN. Nordvest Nett har ikke bare sikret seg en ung, dyktig og energisk fagmann, men trolig også sin første ansatte som kan skilte med erfaring fra et kamerunsk gospelkor (!).

Knallbra - Jeg tror dette blir knallbra. Et flott sted, et flott arbeidsmiljø og kjempegod stemning på jobben, sier trønderen som skal bistå med planlegging, prosjektering, utvikling, drift og vedlikehold av eksisterende og nye teknologiske løsninger i Nordvest Nett.

Han kom rett fra studentbyen i Trondheim og anerkjente NTNU, fra sivilingeniørutdanningen Energi og Miljø. Benjamin hadde sin første arbeidsdag 8.august. Han var fast bestemt på å skaffe seg jobb i et nettselskap. Det er elkraft han har lyst til å jobbe med.

Trondheim og Ålesund - Da denne muligheten dukket opp, tok jeg kontakt med bekjente som har bodd her og skrytt mye av stedet og området. Jeg har bosatt meg i Ålesund inntil videre. Forklaringen er at jeg falt pladask for byen etter at jeg besøkte Atlanterhavsparken som 10-åring, ler Benjamin.

I Ålesund bor han sammen med kjæresten sin. Han jobber med en doktorgrad på NTNU.

Benjamin er oppvokst i Trondheim. Han var i siviltjeneste i Kamerun hvor han jobbet med barn og ungdom.

Kamerun - I Kamerun jobbet jeg på sykehus, underviste på skole i engelsk, musikk og som gymlærer. Jeg liker å jobbe med barn og ungdom. Jeg synes det er viktig å kunne bidra, forteller Benjamin.

Han har også vært utvekslingsstudent i Argentina hvor han lærte seg spansk og kan også fransk fra tiden i Kamerun. Språk er en av hans mange interesser. I Kamerun var den musikkinteresserte 25- åringen også med i et gospelkor hvor han sang bass.

Full av musikk - Jeg har spilt piano i seks år og sunget i flere kor. Nå er planen å lære meg klarinett og finne meg et kor. Er det noen som trenger en baryton er det bare å hyle ut. Dessuten er jeg god på blokkfløyta, men det bør man kanskje ikke skryte for mye av, ler den blide trønderen.

Og med jobb i så storslått natur, er Benjamin også klar på at det kommer til å bli en del fjellturer fremover.

- Jeg er den nysgjerrige typen som heller liker å gjøre ting enn å se på ting, sier Benjamin Røen.