nvn-trakkemaskin-jon-holmo.jpeg
Jon Hølmo, leder av skigruppa og resten av gjengen i Tomrefjord IL, har siden i sommer forberedt løypenettet for vintersesongen. Foto: Olav Skjegstad

Spleiselag 

Tråkkemaskina til hele 2,3 millioner kroner er et gedigent spleiselag mellom klubben Tomrefjord IL, private, næringslivet og en lånegaranti fra Vestnes kommune. Til sammen har næringslivet og private sponset 1,6 millioner kroner.

Takker bedrifter 

-Goodwill fra lokale bedrifter betyr utrolig mye og Nordvest Nett er en av flere som har bidratt med pengestøtte til tråkkemaskina. Hadde vi ikke hatt bidragsytere hadde vi ikke hatt noe løypenettverk. Så enkelt er det, sier en takknemlig primus motor og leder for skigruppa i Tomrefjord IL, Jon Hølmo.

Supre løyper 

I vinter vil tråkkemaskina  gi supre løyper. Alle mosjonister og skiløpere fra Vestnes, Ørskog, Stordal, Haram, Skodje og Ålesund vil få stor glede av dette. Idrettslaget kan nå kjøre opp store løypenettverk i det praktfulle skiterrenget. Tomrefjord Idrettslag er et allidrettslag basert på lavterskeltilbud, men forsøker også å være et godt tilbud til unge løpere som ønsker å satse på skisporten og langrenn. Skigruppa har driftet løypenettet på Tomrefjellet i 15 år, uten tilskudd fra det offentlige.

Nordvest Nett 

- Vårt samfunnsengasjement kommer til uttrykk gjennom deltakelse og sponsing av kultur og idrett i vårt nærområde og nedslagsfelt. Gjennom sponsormidler ønsker vi å bidra til å utvikle attraktive tilbud i våre områder, til glede for både beboere og besøkende. Og supre skiløyper som vil friste enda flere til å ta seg noen turer gir jo også en form for energi til folket, sier daglig leder i Nordvest Nett, Stein Bergheim.

Det er ti år siden den forrige tråkkemaskina ble kjøpt. Driftskostnader og behov for reparasjoner har økt med årene og det var på tide med en ny maskin. Det er et imponerende dugnadsarbeid over lang tid som har gjort Tomrefjellet til et attraktivt turmål både sommer og vinter.