Fredag 14. oktober vil alle våre nettkunder motta en SMS med invitasjon til å gjennomføre en enkel digital egenkontroll av det elektriske anlegget sitt.

Du har ansvar for det elektriske anlegget ditt Elsikkerhet handler om sikkerhet knyttet til bruk av elektriske anlegg og elektrisk utstyr. Noe av det verste som kan skje hjemme i norske hus er brann. Liv kan gå tapt og store materielle skader oppstår. Nær halvparten av alle boligbranner skyldes feil på det elektriske anlegget eller feil bruk av elektrisk utstyr. Det er eier og bruker av huset som har ansvaret for at det er trygt å bruke strøm i boligen. 

- Er du trygg på at alt er i orden med det elektriske anlegget og de elektriske produktene dine? Målet vårt med elsikkerhetsdagen er at kundene våre skal bli enda tryggere i egen bolig. Den digitale egenkontrollen vi sender ut gir kundene det verktøyet de trenger. Den er enkel å gjennomføre for alle og det tar bare fem minutter. Bli med oss, gjennomfør egenkontrollen og skap større trygghet for deg og dine, oppfordrer Alf Knutsen, DLE-ansvarlig i Nordvest Nett.

Vil øke bevisstheten rundt elsikkerhet Nettselskapene i Møre og Romsdal tar sikte på en årlig Elsikkerhetsdag for å øke bevisstheten rundt elsikkerhet i hjemmet. Alle nettselskap er pålagt å føre tilsyn i boliger, men det kan gå inntil 20 år mellom hver gang din bolig blir kontrollert. Det er mye som kan endre seg i løpet av 20 år, og derfor er det viktig å selv ta en årlig egenkontroll.