I denne sommermåneden er det i snitt hele 45 000 lynnedslag. De fleste nedslag forårsaker kun mindre skader som dekkes av forsikringen, men det er likevel kjipt å komme hjem til et modem som ikke virker, en TV med svart skjerm, og et utlegg på egenandel på forsikringen. 

Meteorologen om lyn og torden 

- Lyn og torden om sommeren skyldes stort sett varm luft som stiger fra bakken og blandes med kaldere luft høyere oppe, sier meteorolog Anne Solveig Andersen.

Mindre varmt vær på Vestlandet om sommeren gjør at forekomsten av lyn og torden er mye lavere her enn på Østlandet, ifølge Andersen som poengterer at lyn og tordenvær er vanskelig å melde.

Noen enkle forholdsregler 

Selv om vi på Sunnmøre har mindre lyn og torden om sommeren enn i mange andre steder av landet er det lurt å være føre var når man skal være borte over lengre tid.

De fleste skader forårsaket av lynnedslag kan unngås dersom boligen har overspenningsvern. Har man ikke installert dette bør man trekke ut kontakten på ulike elektriske anlegg før man reiser bort. Særlig elektronisk utstyr som TV, radio, PC og modem er utsatt. Du bør også ta ut koblinger til kabelanlegget, støpselet til fasttelefonen og nettverks- og antenneledninger.

Husk også at:  

De som livnærer seg av boliginnbrudd er også på Facebook! Vær derfor forsiktig med hva du deler i sosiale medier og unngå å fortelle hele verden at «huset ditt er alene hjemme»

En riktig fin sommer og en god ferie til dere alle!