40 prosent av nordmenn tror at det er varmtvannet, klesvasken eller de elektriske apparatene som stikker av med mest strøm. Riktig svar er at 60 prosent av forbruket i en  vanlig enebolig skyldes oppvarming av huset.

Kaffetrakten 

Kaffetrakteren trekker ikke mye strøm. Det handler selvfølgelig om hvilken kaffetrakter du  har og hvor stor den er, men med en gjennomsnittlig trakter koster det rundt 15 øre pr  kanne kaffe.

En kaffetrakter med en effekt på 1500 watt som brukes i 3,5 timer i en uke forbruker 270  kwH i året. De årlige strømutgiftene blir da med 90 øre (kraftpris, nettleie og offentlige  avgifter) pr kwH 243 kroner.

Lev lenger 

Nordmenn ligger i verdenstoppen når det gjelder kaffe. Bare Finland drikker mer kaffe pr.  innbygger. Visste du forresten at kaffe kan sørge for at du lever lenger? Kaffe inneholder  antioksidanter. Det er få eller ingen andre ting at det vi putter eller heller i oss som har så  mye antioksidanter som kaffe. Og antioksidantene reduserer faren for at vi får kreft,  hjertesykdommer og en rekke andre sykdommer.

Øker forbrenningen

 Kaffe inneholder også andre livsviktige stoffer og vitaminer som kroppen din trenger. Den  kan til og med hjelpe deg til å holde vekta fordi studier har vist at kaffe i varierende  kropper kan bidra til å øke kroppens forbrenning og da spesielt forbrenningen av fett.

Men du våkner ikke 

Derimot er det nok ikke riktig at du våkner av en kopp kaffe på morgenen. Egentlig våkner  du bedre uten en kopp kaffe. Forklaringen er at kroppen din produserer kortisol som har  den positive effekten at det hjelper deg å våkne. Størst er produksjonen om morgenen. Hvis  du da topper en slik energiboost med en kopp kaffe, vil effekten av koffeinet blir sterk  redusert.